Saturday 23 July 2016

Emigracija ir politikai


Jei Lietuva tuštėja, turėtų mažėti ir valdininkų.


Jei Lietuvoje liks koks tūkstantis pensininkų, negi Seime vis dar tebesėdės 141 komediantas, o vyriausybėje vis dar bus ir karo, ir švietimo, ir kiti ministeriai?

Siūlau priimti Konstitucijos pataisą, kad visokio plauko politikų (seimūnų, ministrų, padėjėjų bei patarėjų ir kitokių veltėdžių) skaičius negalėtų viršyti numatyto procento nuo gyventojų skaičiaus (pvz., 0,1 proc.).

Jau matau, kaip gudriai šypsosi politikieriai – padidinsim gyventojų skaičių popieriuje ir vėl galėsim tukti prie lovio. Tad papildomai reikėtų įrašyti, kad jei gyventojų daugiau nei 2 milijonai, tai dykaduonių ne daugiau nei tas pats nustatytas procentas 2 milijonams (pvz., 2 tūkstančiai).

Jei ir tai nepadės, seimūnams ir vyriausybei reikėtų nustatyti ir algos priklausomybę nuo gyventojų skaičiaus. Išvažiavo lietuvis svetur laimės ieškoti – visiems visų lygių politikams centu alga sumažėjo.

Atiduodu už dyką šitą idėją bet kuriai ir bet kokiai partijai, gali įtraukti į savo rinkimų programą :-)

P.S. Sakot, kad jei tokį įstatymą priimsim, tai patys politikai iš Lietuvos emigruos? Mažai tikėtina, bet jei taip atsitiks, tai tik į gera - žmonės Lietuvon grįš.

:-)

No comments:

Post a Comment