Saturday 16 September 2023

"NO EVRAS"

EVRAS - tai belgų programa mokiniams apie santykius ir emocinį bei seksualinį gyvenimą [https://www.evras.be/]. Nesigilinau kiek tai panašu į mūsų Gyvenimo įgūdžių ugdymo programą (GĮUP), palikim tai to reikalo žinovams. Svarbu kitka. Programa privaloma nuo 2012 metų, tačiau dėl to, kad ne visos mokyklos ją įsileido, buvo nuspręsta nuo 2023 metų imtis griežtesnių priemonių jos visuotinam įdiegimui.

 
Atsakas valdžiai buvo netikėtas: Belgijoje pastarosiomis dienomis jau padegtos šešios mokyklos [https://www.brusselstimes.com/693477/sex-education-controversy-sixth-school-targeted-another-protest-expected-in-brussels].

Net jei tai buvo pavienių teroristų ar religinių fundamentalistų darbas, tačiau aiškiai parodo, kaip tokio pobūdžio programos suerzina ir skaldo visuomenę.

Todėl kyla klausimas, ko gręsiančio karo akivaizdoje siekia ir kam tarnauja mūsų valdžia, buldozeriu stumdama GĮUPą? Kam tai naudinga?

Šalies ūkis braška, žmonės ir taip jau siunta, o valdžia lenda į šeimos gyvenimą tiek, kiek net sovietai nedrįso. Įtariu, kad mūsų Šveiko gerbėja, Tautai arogantiškai drėbusi "kuriems nepatinka ši valdžia, galės 2024 išsirinkti tuos, kurie patiks", kartu su tais "geriausiais, kokie galėjo nutikti Lietuvai" vietoje eilinių rinkimų į Seimą gali sulaukti visuotino streiko, jei ir toliau taip nesiskaitys su Tauta.

Kuo aukščiau užkeliama nosis, tuo skaudžiau krintama.


P.S. Pasitikrinti ko ruošiamasi mokinti jaunąją kartą "Lytiškumo ugdymo praktiniu gidu" galima Jaunimo reikalų agentūros svetainėje. Gidas ten kol kas yra pasiekiamas: https://jra.lt/uploads/lytiskumo-ugdymo-praktinis-gidas-nika-norvila.pdf . O istorijai išsaugosime kai kuriuos brošiūrėlės puslapius:


 


Gyvenimo įgūdžių ugdymo bendroji programos įgyvendinimo rekomendacijų 2023-06-20 dienos redakcija, kurioje siūloma naudoti
"Lytiškumo ugdymo praktinis gidas" ir pasiekiama emokyklos svetainėje: https://www.emokykla.lt/metodine-medziaga/medziaga/perziura/176



Rekomendacijų titulinis lapas:




P.P.S. Daugiau apie belgiškus reikalus: https://abcnews.go.com/International/wireStory/belgium-requires-controversial-class-program-now-schools-burning-103215520 


Žinutė ir jos aptarimas FB: https://www.facebook.com/algis.dziugys.1/posts/1479183522872847


Kiti skaitiniai:

*) Idioto Šveiko išmintis: https://algis-dziugys.blogspot.com/2023/03/sveiko-ismintis.html 

*) Žvelk giliau: mokslinis požiūris į vaikų atiminėjimą: https://algis-dziugys.blogspot.com/2018/10/mokslinis-poziuris-i-vaiku-atiminejima.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment