Sunday 5 November 2023

Liūdnoji sekso-politologija

Kai pilies gynėjai nusprendžia verčiau žūti, nei pasiduoti, ir su savimi prigriebt kuo daugiau priešų - tai didvyriškumas, kuris priverčia priešą pamąstyti ar verta su tokia tauta kariauti. Žuvusius pilėnus tauta prisimins ir bus dėkingi visiems laikams, o jų didvyriškumas įkvėps ateities kartas. Tačiau kai nusprendžia taip pasielgti visa tauta - tai jau kvailystė.

Neįtikėtina, bet visgi taip kartais ir nutinka, kad visa tauta pasiduoda vieno ar kelių psichopatų įtakai ir pasiryžta verčiau žūti iki paskutinio vaiko, bet ne vaduotis iš jų propagandos kerų. Kaip tai gali atsitikti? Viena iš versijų:

Latvių psichoterapeutas ir seksologas Janis Zalytis vienoje savo paskaitoje apie lytinius iškrypimus aiškino, kad mušantis dviem jaunimo gaujoms dažnai galima pastebėti kokį nupiepėlį, kuris muštynėse nedalyvauja, bet iš saugaus atstumo riksmais ir provokacijomis skatina muštynes. Tas nupiepėlis ir yra pagrindinis muštynių kaltininkas, savo intrigomis muštynes sukurstęs. Tačiau tas nupiepėlis pabėga pirmas, vos pajutęs tiesioginį pavojų.

Į klausimą, kodėl jis taip elgiasi, J. Zalytis atsakė, kad taip elgtis jį verčia mazochizmas. Tas nupiepėlis greičiausiai yra mazochistas ir jaučia malonumą iki orgazmo įsivaizduodamas, kaip priešiška gauja jį gaudo ir pagavę muša.

Tokio tipo žmonės, net būdami menkystos, turėtų daug pasiekti, nes iškrypimas ir lydinčios psichinės ligos (paranoja, šizofrenija, psichopatija, sociopatija...) verčia mazochistą aktyviai veikti ir efektyviai manipuliuoti žmonėmis. Dėl to nemaža dalis jų sugeba užimti net svarbias valstybines pareigas. Jei paauglystėje mazochistas "kaifavo" nuo įsivaizdavimo kaip jį muša, tai suaugęs jis jaus malonumą nuo savo klejonių, kaip jis vadovaus tautai, o prieš jį kovos visas pasaulis, kaip jį galų gale nugalės, bet tauta, nors ir paaukojus milijonus tautiečių, jį palaidos su iškilmėmis, o paskui šimtmečius jo gedės, gailėsis ir minės. Kam jis bevadovautų, jis visada atves į pralaimėjimą, net nesąmoningai. Dėl to juos reikia stabdyti dar pačioje pradžioje. 

Sunkiai paaiškinami pastarųjų dešimties metų įvykiai kelia įtarimą, kad užsienių slaptosios tarnybos žino apie tokius mazochistus ir stengiasi juos kryptingai panaudoti. Tokios rūšies žmogėnų veiksmai yra lengvai nuspėjami, todėl net nebūtina juos tiesiogiai verbuoti - pakanka pasirūpinti, kad jis atsidurtų atitinkamose pareigose ir paskui sudaryti tinkamas sąlygas išprovokuojant jį griaunamajai veiklai. Kita vertus, nereikia nei konspirologijos, nes pagal valdžios degradacijos dėsnį anksčiau ar vėliau įtakingi tėveliai ir seneliai sugeba į politines aukštumas prastumti savo atžalas, net jei anos visiškos menkystos. Jei taip pasitaiko, kad tos menkystos yra agresyvūs, įžūlūs bei rėksmingi mazochistai-psichopatai ir dar gauna represinių jėgų paramą, tai jos sugeba užgrobti visą viešąją erdve, užslopinti bet kokį nesutinkantį balsą, užspausti tyliąją daugumą ir manipuliuodamos jausmai užsitikrinti net labai didelės dalies inteligentijos ir valdininkijos paramą. Tolimesnis tautos kelias jau nulemtas: tarpusavio neapykantos kėlimas, tautos suskaldymas, valdžios užgrobimas, nesutinkančiųjų sunaikinimas ar išvijimas, išorinio priešo ieškojimas, karas, o toliau kaip pasiseks.

Taigi kaskart stebint įvykius kitose šalyse ir taip pat matant mūsų užsienio politikos gigantų, tokių kaip Seime ir Vyriausybėje įsisukusių vaikelių ir anūkėlių, veiklos "pasiekimus", vis prisimenu šviesios atminties Janį Zalytį ir pasvarstau kiek teisus jis buvo. 

Dar sykį pasikartosiu: Kai pilies gynėjai nusprendžia verčiau žūti, nei pasiduoti - tai didvyriškumas, bet jei taip pasielgti nusprendžia visa tauta - tai jau kvailystė.

Žinutė FB: https://www.facebook.com/algis.dziugys.1/posts/1506505120140687

2023-11-01

Kiti skaitiniai:

*) Įdomioji diletantologija ir valdančiųjų kaitos ciklai:

*) Wiki apie Janį Zalytį (deja, tik latviškai):


No comments:

Post a Comment