Monday 21 May 2018

Kodėl skelbė Banionį ir Sondeckį bendradarbiavus su KBG?

Gal todėl, kad kilus visuomenės pasipiktinimui galėtų priimti įstatymą draudžiantį skelbti jau mirusių KGB agentų duomenis. Matyt, kaip tik kai kurie iš jų jau ruošiasi mirti.


Papildymas 2018 gegužį. Neseniai nuskambėjusio Tomkaus ("Respublikos" laikraščio) KGB-istų sąrašo skandalas ir tai, kad Tomkus nebuvo paduotas į teismą už šmeižimą, tik sustiprina šį įtarimą. Labai panašu, kad siekiama uždrausti išvis skelbti bet kokius duomenis apie KGB-istus. Ir to patvirtinimui šios istorijos tesinys: https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/liustracijos-komisija-sondeckis-ir-banionis-su-kgb-nebendradarbiavo.d?id=78064725.


Laukiam tęsinio ;-)

Papildymas 2023 vasarį. Ką gi, sulaukėme tęsinio. Kaip ir tikėtasi, Lietuvoje turimą informaciją apie KGB'istus ir bendradarbiavusius KGB, Seimas paslėpė nuo visuomenės dar 75 metams:

„<...> ger­bia­mi ko­le­gos, vi­si, ku­rie bal­suo­si­te už šį pro­jek­tą, va­di­na­si, jūs pa­dė­si­te Krem­liaus spe­cia­lio­sioms tar­ny­boms at­ker­šy­ti žmo­nėms, ku­rie yra lo­ja­lūs Lie­tu­vai, ir pa­dė­si­te jiems šan­ta­žuo­ti žmo­nes.“, – prieš tokį pasiūlymą kalbėjo konservatorė Rasa Juknevičienė, kuri agitavo už KGB'istų sąrašų paslėpimą.

Įdomi logika, anot Rasos Juknevičienės, jei visi žino apie kurio nors žmogelio N nuodėmę, tai tada tą N galima šantažuoti. Kaip galima šantažuoti tuom ką visi žino?

Išvadas darykite patys.

2018-01-09

Tolimesni skaitiniai:

*) KGB rezervistai: skaitom šaltinius: https://algis-dziugys.blogspot.com/2023/02/kgb-rezervistai-skaitom-saltinius.html


No comments:

Post a Comment