Tuesday 13 March 2018

Žvilgsnis į dabartį iš tolimos ateities

Pabandžiau įsivaizduoti, kaip atrodys mūsų istorija po 1000 metų:

Jei tai bus pastraipa pasaulio istorijoje, tai skambės kažkaip taip:

Nuo X iki XX amžiaus germanų tautos veržėsi į rytus nuo Oderio upės ir II tūkstantmečio pabaigoje buvo pasiekusios net Volgos upės krantus. Tačiau po kruvino Stalingrado mūšio XX-tame amžiuje germanai buvo priversti apleisti užgrobtus kraštus ir grįžti už Oderio atgal.

O Rytų Europos istorijoje bus parašyta:

Pirmojo mūsų eros tūkstantmečio pabaigoje Europos Sąjungos (tada ES vadinosi Šventoji Romos Imperija) gyventojai dėl prastų gyvenimo sąlygų pradėjo nelegaliai emigruoti ten, kur gyvenimas buvo geresnis, t.y. į rytuose plytinčius turtingus baltų kraštus. Tačiau baltai nemanė, kad tokios pigios ir nekvalifikuotos darbo jėgos antplūdis bus  naudingas jų ekonomikai, juolab kad darbo rinka ir taip jau buvo perpildyta iš pietų imigravusių slavų ir kurie darėsi vis sunkiau valdomi. Todėl pagautus naujuosius imigrantus, nepaisant to, kad kai kurie iš jų buvo geri statybininkai, išsiųsdavo atgal arba pas protėvius. Būtent tada, kai lietuvių pasieniečiai nudobė nelegalių imigrantų vedlį Brunoną,  Europos Sąjungos kriminalinėje kronikoje ir buvo pirmą kartą paminėtas Lietuvos vardas. Tačiau gyvenimui Europos Sąjungoje vis labiau blogėjant, germanai ir kiti ES gyventojai vakariečiai pradėjo jau masiškai ir jėga veržtis į rytus (Drang Nach Osten). Germanai per keletą šimtmečių užėmė didelius plotus į rytus už Oderio upės, o į pačią Lietuvą plūsdavo du kartu per metus - vasarą ir žiemą ir taip du šimtus metų. Neapsikentę lietuviai XV amžiaus pradžioje pajungė slavus ir  Didžiajame Mūšyje nugalėję visos Europos Sąjungos jungtines pajėgas, keliems šimtmečiams sustabdė europiečių imigrantų ordas. XVIII amžiuje dėl nuolatinių vidaus vaidų lietuviai perleido krašto kontrolę slavams ir ES piliečiai vėl pradėjo bruktis į rytus. Prireikė keletos kruvinų karų XIX-XX amžiuose, kad nelegalūs imigrantai iš Europos Sąjungos būtų galutinai išstumti atgal už Oderio, kur jie gyveno dar prieš antro tūkstantmečio pradžią.

Tačiau nesibaigiantys karai taip nuteriojo kadaise turtingus baltų kraštus, kad trečio tūkstantmečio pradžioje, t.y. XXI amžiuje, prasidėjo masinė emigracija į priešingą pusę. Slavų ir baltų ordos užplūdo Europos Sąjungą...

No comments:

Post a Comment