Saturday 14 April 2018

Reklama ir tikrovė aplink Siriją

Iš perimto radijo pokalbio tarp rusų ir amerikonų štabų:
- Amerikonai: Mes pasakysime, kad į Siriją paleidom 10 raketų.
- Rusai: Tada mes pasakysime, kad 7 iš jų numušėme.
- Amerikonai: Ne, mes pasakysime, kad į Siriją paleidom 100 raketų.
- Rusai: O mes pasakysime, kad 70 iš jų numušėme.
(Liaudis juokauja) 

Ot bus juoko, kai paaiškės, kad visi tie politiniai žaidimai kas už ką, su kuo ir prieš ką, ginklavimosi varžybos, karai, šimtai tūkstančių aukų yra visa labo tik spektaklis skirtas mums įpiršti kuo daugiau reklamos.


Negi visi tie teroristai, pabėgėliai, putinai ir trampai su breksitais, nuodijimai ir mosavimai raketomis tik tam, kad mes pirktume, pirktume ir pirktume? Mus gąsdina rusais, rusus amerikonais, amerikonus iraniečiais, o visus - teroristais tik tam, kad neatsitrauktume nuo laikraščių ir ekranų, kad kuo daugiau dažniau pamatytume, kad sužinotume kokia spalva madinga šį sezoną ir su kokios veislės šuniūkščiu privalu rodytis žmonėse. Jei dėl to, kad dar labiau pirktų koką kolą būtina, kad kaimynas eitų mušti kaimyną, tai kaimynus supjudys. Jei nepavyks supjudyti tikrovėje, tai supjudys virtualiai žiniasklaidoje.

Tiems aniems maža mūsų pinigų, kuriuos mes dar turime piniginėje ir po čiužiniu, maža, kad suka savo versliukus už iždan suneštus mūsų visų pinigus. Tiems aniems reikia, kad mes praskolintume save ir savo ateitį. Tiems aniems reikia, kad mūsų vaikai būtų skolingi dar negimę. Bet tai negali tęstis iki begalybės. Kas viso šito pabaigoje ir kam to reikia? Koks tas galutinis didysis tikslas?

Kai apie tai susimąstome ir mums pasidaro koktūs laikraščiai, TV ir internetas, tai einam pas kaimyną ir kartu tylim prie atidaryto butelio. Neapsikentę mūsų tylos, tie anie pradeda gąsdinti pasauliniu karu, nes visam kitam jau abejingi tapom. Anglai laikina Trampą, Trampas tvitina rusus, o rusai tik apsiinstagramina "po šimtą" ir grasina visus patrumpinti. Ir mes vėl skaitome, žiūrime ir klausome, vėl stojame į kurią nors pusę ir komentarais įnirtingai kaunamės su samdytais troliais ir aistringai stebime nesuskaitomų botų armijų mūšius. Tačiau ką bedarytume, visada laimi tie anie, nes tie anie seniai tarpusavyje susitarę dėl savo žaidimo taisyklių ir spektaklio eigos mums, o mus palieka besivaidijančių kvailių vietoje.

Netikite, tai štai prašom: jau kelintus metus sankcijos Rusijai paskelbtos, tačiau Vakarų demokratijų šalių eksportas į Rusiją išaugo 18% palyginus su laikotarpiu prieš sankcijas.

P.S. Visa tai parašiau juokais, bet norėtųsi, kad tie juokai ir būtų tikrovė rimtai, nei dabartinė tikrovė net juokais.

P.P.S. O prisimenant šių dienų įvykius aplink Siriją, tai net nuostabu, kad visa ta velniava užvirė tik dėl to, kad kažkas pagailėjo 20 milijardų žaliais nes tikėjosi savo versliuką, dujų vamzdį iš Kataro į Europą, prasukti dar pigiau. O kažkas kitas nepaskūpino ir, nusipirkęs Siriją dabar jau savo versliukui, aną versliuką užraukė. Juokingiausia tai, kad abi pusės krečia šunybes viena kitai, žudo žmones tūkstančiais, bet apie tikrąją priežastį tyli lyg į kelnes prisidėję. Ir graudu, ir juokinga. Nors neapsigaukime - visa tai irgi dėl reklamos ;-)

Žemiau informacija mąstantiems ir norintiems žinoti:

*) Paveiksliukas, kuris kažkiek teisybės parodo apie Sirijos įvykius. Ne viską pasako, bet bent jau į tą pusę:


*) O čia tai ką mano apie Sirijos reikalus vienas iš pasaulyje labiausiai įtakingų ekonomistų Jeffrey Sachs:


ir kaip džiaugiasi kai kurie amerikonai, kad yra dar žmonių neišplautomis smegenimis:


O tuo metu pusė amerikonų pritarė Tramp'o smūgiams Sirijai:

.

No comments:

Post a Comment