Sunday 11 December 2022

Konspiropatalogija: Karalius demokratinei respublikai

Perspėjimas: tai ne teorija, tai ir ne prielaida, kad taip gali būti. Tai tik prielaida, kad gal būt toks planas galėtų būti. Tai kalėdinė dovanėlė konspirologams, kad jie turėtų ką veikti, nes pastaruoju metu jaučuasi pas juos šviežių idėjų trūkumas :-)
 
2018 metais anglų karalaitis Sasekso kunigaikštis Henris, labiau žinomas kaip Princas Haris, vedė  paprastos kilmės kanadietę Megan Markle. Tačiau jau 2020 metų pradžioje dėl jos susipyko su visa savo gimine bei anglų žiniasklaida ir, spjovęs į barzdą visiems bei atsisakęs galimų visų savo pretenzijų į JK sostą, su mylima žmona išvyko gyventi į JAV.

Kai tik apie tai išgirdau, tai kilo konspiracinė mintis, kad gal tai gudrus anglų slaptosios užsienio/karo žvalgybos MI6 planas, kaip užvaldyti JAV. Pagrindinės šios konspiracinės teorijos tezės, kaip galėtų klostytis įvykiai:
 
1) Yra tokie "geri dėdės", t.y. tokie tariami draugai, kurie nemačiomis sukelia kipišą, o paskui jau atvirai pasisiūlo padėti tą kipišą sutvarkyti.
 
2) Tie, kol kas vis dar nepastebimi "geri dėdės" pasistengia, kad Amerikos visuomenės ir valduomenės susiskaldymas bei nesusikalbėjimas pasiektų tokį lygį, kad valstybės valdymas bei gyvenimas būtų visiškai paralyžiuotas ir grėstų net pilietinis karas.

3) Kai amerikonai tarpusavyje išsidaužys visus dantis ir supras, kad nei viena grupuotė negali tikėtis galutinės pergalės prieš kitas, tai pradės ieškoti kompromiso tarp kovojančių grupuočių.

4) Tada ir pasirodys tie patys "geri dėdės" bei patars: "Meskite tuos žaidimus demokratija ir respublika, darykit taip, kaip iki šiol darydavo tose valstybėse, kuriose valdančios grupuotės negalėdavo susitarti tarpusavyje, nes nenorėjo suteikti kuriai nors grupuotei daugiau galimybių, nei kitoms. Pavyzdžiui, darykite, kaip, darė Abiejų Tautų Respublika arba kaip Švedija, t.y. išsirinkite nešališką valdovą iš šono, kuris užtikrins jėgų balansą, taiką bei klestėjimą šalyje. Rinkite valdovą iš doros ir garbingos šeimos, turinčios didžiulę patirtį pasaulio valdyme ir balanso šalies viduje užtikrinimo. Po Trumpo ir Baideno prezidento postas yra visiškai diskredituotas. Gal geriau išsirinkite karalių?".

5) "Va, pavyzdžiui, pas jus kaip tik gyvena toks Princas Haris, kuris yra karališko kraujo ir dėl meilės amerikonkai/kanadietei (kas tolygu meilei visiems amerikonams ir net visai Amerikai) net pasaulinės imperijos sosto atsakė. Jis kvailelis, sykį taip kvailai pasielgė dėl moters. Bet taip dar geriau, nes jums ir reikia tokio kvailelio tupinčio po žmonos padu, kad per jį galėtumėte tvarkyti visus savo reikaliukus. Be to, Princas Haris jau seniai čia gyvena ir labai gerai pažįsta šalį ir jos gyventojus. Jis jau aktyviai dalyvauja šalies visuomeniniame gyvenime ir yra gyventojų labai mylimas. Jis taip pat labai gerbiamas visame pasaulyje. Karūnuokite jį karaliumi ir turėsite taiką ir ramybę šalyje!"


Štai tokia konspiropataloginė teorija, kuri yra visiškas proto žaidimas ir skamba, kaip visiškas kliedesys. Bet juk kažkada kelis šimtus metų gyvavusi Romos Respublika irgi virto monarchija - Romos Imperija. Skirtingai nuo kitų šalių, anglų slaptoji užsienio žvalgyba MI6, pasižymi tuo, kad joje noriai tarnauja anglų aristokratija, todėl MI6 planai irgi gali būti aristokratiški.
 
Ar kas galėtų paneigti, kad kažkas nesudarinėja panašaus plano? :-)

2020-04-01

Papildymas 2020-09-27: Vos tik aprašęs tą konspiropataloginę teoriją, čia pat ją ir užmiršau. Bet šiomis dienomis išgirdau, kad tie patys Princas Haris ir Megan paskelbė Internete filmuką, kuriame kviečia visus amerikonus būtinai dalyvauti JAV prezidento rinkimuose, tai vėl prisiminiau šitą teoriją. Panašu, kad jei įvykiai ir toliau taip vystysis, tai šią sąmokslo teoriją bus galima pakelti iš niekingo konspiropataloginio lygio į konspirologinį lygį, jau bent priimtiną konspirologų bendruomenėje ;-)

Papildymas 2022-12-11: Kaip pasaulyje po truputi keičiamas požiūris į Princą Harį ir Megan, galima spręsti iš nuotraukos, kuri BBC puslapyje kabėjo visą mėnesį po JK karalienės Elžbietos II laidotuvių. Jei 2018-2020 metais anglosaksų žiniasklaida tiesiog "pjovė" Megan ir Princą Harį, tai šioje jausmingoje nuotraukoje kilmingoji pora parodyta kaip tobula meilė, skirtingai nuo Princo Viljamo ir Katerinos:



Kiti skaitiniai:

*) Kuo 2017 metai galėtų būti ypatingi konspiropatologijai?: https://algis-dziugys.blogspot.com/2017/01/konspirapatologija-2017-metai.html

No comments:

Post a Comment