Thursday 18 July 2024

Nuotrauka apibendrinanti ir pasikėsinimą į Trumpą, ir jo nominaciją

Įniršęs senas raganosis, praradęs dalį ausies, kaip taranas pergalingai išėjo į finišo tiesiąją ir šį kartą tikrai ruošiasi ištaškyti Vašingtono "pelkę". 



Nesu Trumpo gerbėjas, tačiau manau, kad jis nėra toks kvailas, kad kartotų tas senas klaidas, kai 2017-2020 metais neaišku kaip surinkta jo paties komanda ir kiaurai prodemokratiška Vašingtono valdininkija sugebėjo blokuoti daugumą jo sprendimų. Dabar Trumpas nėra vienišas - jis jau sugebėjo po savimi pasiglemžti Respublikonų partiją, o organizacija "The Heritage Foundation" [1] jau prieš kelis metus pradėjo jam ruošti dvi bangas po 30 tūkstančių naujų valdininkijos kadrų, kuriais tikisi pakeisti dabartinę JAV federalinę administraciją vos ne visuose lygiuose [2, 3]. Strategija išdėstyta beveik 1000 puslapių dokumente "Project 2025" [4].

Tačiau dar ne vakaras. Demokratai tikrai nenuleido rankų ir karštligiškai ieško sprendimų, o Vašingtono "pelkė" bei "giluminė valstybė" irgi supranta kas jų laukia, jei Trumpas laimės. Jų rankose jėgos struktūros, balsavimo komisijos, dideli pinigai, pasaulinis šalininkų tinklas ir beveik visa pagrindinė žiniasklaida, kuri prieš 4 metus sugebėjo įtikinti pusę pasaulio, kad korumpuotas benukvankantis diedukas yra tinkamas valdyti galingiausią šalį, dėl ko dabar žagsi visas pasaulis. Todėl bus visko ir iki rinkimų, ir po.

Beje, lemiantys įvykiai gali atsitikti nebūtinai JAV, nors ir ten tvyro pilietinio karo nuojauta. 

Įdomiais laikais gyvename. Ką gi, žiūrėsim ;-)

Žinutė FB: https://www.facebook.com/algis.dziugys.1/posts/1657845728339958

Šaltiniai:

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/The_Heritage_Foundation

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Project_2025

[3] https://www.project2025.org/

[4] https://www.project2025.org/policy/ 


2024-07-18


No comments:

Post a Comment