Sunday 1 January 2017

Yobai

Dabar žinau iš kur atsirado žodis "jobariai" ir kas jie tokie yra.

Japonijoje daugiausia pornografijos ir, kaip nekeista, mažiausias % išprievartavimų. Paprastai tai aiškinama:

1) Aukšta Japonijos kultūra ir todėl potencialūs prievartautojai gėdijasi tai daryti.
2) Žema Japonijos kultūra ir prievartautos gėdijasi apie tai pranešti.
3) Žemos kultūros Japonijoje esančia aukšta prostitucijos kultūra ir, kaip pasekmė, dideliu kiekiu oficialių viešnamių ir pigių prostitučių.
Aš aiškinu tai kitaip: Oficialus prievartavimų % mažas todėl, kad Japonijoje yra tokie "jobariai", kurie įteisinti ir net pageidaujami (paimta iš labai patikimo šaltinio):

---------------------------------------------------
"Dabar ši tradicija jau beveik išnykusi, tačiau anksčiau atokesniuose Japonijos kaimuose buvo labai paplitęs yobai, dar kitaip vadinamas „atsėlinantis naktį“ paprotys, kuris daugeliui jaunų žmonių buvo tarsi įvadas į seksualinį gyvenimą.

Yobai esmė: į miegančios mergaitės kambarį įsėlindavo paslaptingas nepažįstamasis, prisiglausdavo iš nugaros ir be jokių užuolankų išsakydavo savo ketinimus. Jei mergina sutikdavo, porelė seksu mėgaudavosi iki ryto, stengdamasi sukelti kuo mažiau triukšmo. Po to naktinis svečias taip pat nepastebimai pasišalindavo.

Vadovaujantis logika, jaunas žmogus kaip ir turėjo būti pažįstamas su mergina ir jos šeima. Neretai yobai būdavo tam tikra preliudija tolimesnėms vestuvėms. Tėvai neva nepastebėdavo slaptų apsilankymų ir nieko negirdėdavo, tačiau vieną dieną jie yobistą sučiupdavo, viešai jį išgėdindavo, šis raudonuodamas iš gėdos su viskuo sutikdavo, o už keleto dienų porelė susituokdavo, kad galėtų teisėtai atsiduoti nevaržomam seksui.

Įdomumo dėlei reikia paminėti, kad ne visiems jaunuoliams „naktiniai žygiai“ baigdavosi sėkmingai. Ypač kai derliaus nuėmimo metu jaunuoliai būdavo samdomi darbams ir siunčiami į atokesnius kaimus, kur vietinių merginų nepažinodavo. Tuomet nutikdavo ir neplanuotų nesėkmių, kuomet jaunuolio užklupta mieganti mergina pasirodydavo atgrasios išvaizdos, tačiau kelio atgal jau nebūdavo. Juk priešingu atveju jaunuolis galėjo būti apkaltintas vagyste ir net nubaustas mirtimi.

Iš esmės merginos sutikimas ir nebuvo būtinas, yoba nebuvo laikoma prievartavimu, svarbiausia – laikytis kai kurių taisyklių: į namus įžengti reikia nuogam (pvz. Fukuokos mieste į namus įsiveržusio nuogo žmogaus pulti buvo negalima, nes jo tikslas tikėtina buvo yoba, o ne vagystė). Antra taisyklė - nevalia triukšmauti. Taip pat buvo reikalaujama užsiimti saugiu seksu – veidą uždengti kauke tam, kad apsaugotum save ir merginą nuo gėdos, jei ši staiga dėl kažkokių priežasčių pradėtų rėkti: „Gelbėkite, prievartauja“."

---------------------------------------------------



No comments:

Post a Comment