Tuesday 10 January 2017

Kaip padidinti gimstamumą Lietuvoje ir sumažinti emigraciją


Šią, iš pažiūros sudėtingą problemą, išspręsti, labai paprasta – tereikia padaryti taip, kad kiekvieno senolio pakankamai didelė pensijos dalis priklausytų nuo to, kiek jo vaikai ir anūkai sumoka mokesčių Lietuvoje.



Ir tada kiekvienas stengsis pagal išgales turėti kuo daugiau vaikų ir auklės juos būti dorais, darbščiais ir pareigingais.


Ir kiekvienas tėvas pats rodys pavyzdį, kad mokesčius reikia mokėti.


Ir tada kiekvienas lietuvis mokys savo vaikus mylėti savo tautą ir šalį ir siekti laimę rasti čia, Lietuvoje.


Ir tie, kas negali turėti vaikų, stengsis juos įsivaikinti.


Ir bus akstinas gimdyti vaikus anksčiau.


Aišku, bankai prieštaraus šitam pasiūlymui, nes jų tikslas yra palaikyti esamą padėtį, t.y. rinkti iš mūsų uždirbtus pinigus į pensijų fondus ir iš to užsidirbti. Ir antrą kartą iš tų pačių pinigų užsidirbti juos paskolinant mūsų vaikams mokslui, būstui ir t.t.. Siūloma pensijų reforma atims iš bankų uždarbį, nes žmonės, užuot atidėję pinigus senatvei, stengsis juos investuoti į vaikus.


Ta proga priminsiu, kaip japonai sprendžia imigrantų klausimą. Irgi paprastai: jei darbdavys nori priimti užsienietį į darbą, jis privalo mokėti jam atlyginimą, didesnį nei vidutinis tokio pobūdžio darbe visoje šalyje. Todėl užsieniečio samdyti neapsimoka , nes visada galima nusisamdyti pigiau vietinį gyventoją.


Ir dar vienas senas pasiūlymas :-) http://algis-dziugys.blogspot.com/2016/07/emigracija-ir-politikai.html

No comments:

Post a Comment