Tuesday 1 August 2017

Keisti apsinuodijimai - virusas?

Prieš savaitę keli aplinkiniai ir artimieji prasirgo keista liga. Vienas įtarė erkinį encifalitą (kaip tik buvo įsisegus erkė), kitas peršalimą, trečias roto virusą. Vienas mano draugas pačiaudėjo ir kadangi čiaudo tik prieš ligą, tai jau žinojo, kad virusas griebs ir jį. Tačiau liga buvo keista.



1) Draugas turi vieną tvirtą požymį, kada yra bent jau silpnai apsinuodijęs. Kaip tik tas požymis ir pasirodė. Nustebo, nes nieko ypatingo ir keisto nevalgė, neprisiuostė ir neprisigėrė, todėl nebuvo nuo ko apsinuodyti. 2) Jau kitą dieną išgirdau, kad vieną žmogų paguldė su aukšta temperatūra, o kraujyje rado apsinuodijimo požymių. Todėl turiu hipotezę ir jei ji teisinga, tai gali kam nors išgelbėti ir gyvybę. 3) Dar po kiek laiko ligoninėje atsidūrė kūdikis su panašiais požymiais. Jam perpylė kraują, bet apsinuodijimo požymiai vėl atsirado ir kūdikis mirė.


Mano prielaida yra, kad dabar Lietuvoje plinta virusas, kuris ir sukelia ne tik roto (ar noro) virusui būdingus požymius, bet ir rimtesnį organizmo nuodijimą. Gydytojai gavę tokį sunkų ligonį ir ištyrę jo kraują mano, kad ligonis apsinuodijęs ir jį gydo nuo apsinuodijimo. Tačiau gydymas vien valant kraują gali ir nepadėti, nes reikia gydyti ne nuo apsinuodijimo (pasekmės), bet nuo pačio viruso.

Tai tik prielaida, bet jei ji teisinga, tai gal kam ir padės.

No comments:

Post a Comment