Friday 31 May 2024

Lietuvos armonaitizacija - "linksmosios" ekonomikos ir inovacijų naujienos

Tai ką, bičiuliai, nuo liepos 1 d. stovyklavietėje prie ežeriuko be paso negalėsim palapinės pasistatyti? Prieš plaukiant baidarėmis tikrinsim ar pasiėmėm ne miegmaišį, o pasą? To net prie kruvinų bolševikų nebuvo.

Šito kliedesio įrodymas yra Turizmo įstatyme [1]:

1) Apgyvendinimo paslaugos yra skirstomos į: <...> kempingo paslaugas <...>, turistinės stovyklos paslaugas.

2) Apgyvendinimo paslaugų teikėjas privalo: <...> užtikrinti, kad apgyvendinami asmenys, išskyrus kartu su jais atvykusius nepilnamečius vaikus, patvirtintų savo tapatybę – pateiktų apgyvendinimo paslaugos teikėjui galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Apgyvendinimo paslaugų teikėjas ne vėliau kaip per 24 valandas nuo asmens apgyvendinimo dienos informuoja apie apgyvendintus asmenis, išskyrus kartu su jais atvykusius nepilnamečius vaikus, – elektroniniu būdu pateikia reikiamus asmens tapatybę patvirtinančiuose dokumentuose esančius duomenis ekonomikos ir inovacijų ministro nustatyta tvarka ir priemonėmis.

Beje, to įstatymo 32 straipsnio 3 punkte parašyta, kad keliautojus privalu surašyti dėl Šengeno Konvencijos reikalavimo. Iš to sektų, kad tai būtų reikalinga tik dėl užsieniečių. Todėl reikalavimas privalomai Lietuvoje suregistruoti net ir lietuvius yra perteklinis. 

Kiek tai atitinka mūsų Konstituciją ir protingumo kriterijus? Kiek tai atitinka pažadus lengvinti sąlygas smulkiam ir vidutiniam verslui? Nors veltui klausinėju, nes turint tokią teisingumo ministrę yra beprasmiška tikėtis nors kažkokio teisinio raštingumo mūsų valdžioje. Ne taip seniai rodės, kad valdžios infantilaus diletantizmo dugnas jau pasiektas, bet iš apačios kažkas vėl pasibeldė.

Pabaigai:

1) Kaip jie tikrins stovyklavietes miškuose? Ar Gentviliuko "urėdai", laisvalaikiu nuo išmetimų vamzdžių uostymo, lakstys po miškus ir kratys palapines skaičiuodami ar visi suregistruoti? Jau laikas įvesti naują pareigybę "urodai", kad liaudis nepainiotų jų su niekuom dėtais urėdais, kurių dėka mūsų miškai yra vieni gražiausių Europoje.

2) Nors mūsų valdžioje esantys naujieji komjaunuoliai yra infantilūs diletantai pagal išsilavinimą ir idiotai su iniciatyva pagal prigimtį, bet nemanau, kad visi tie jų kliedesiai yra jų pačių iniciatyva. Aiškiai matyti, kad visa jų veikla nukreipta į erzelio, priešpriešos ir įtampos kėlimą mūsų visuomenėje. Kiek prisimenat jų veiksmų, kurie nebūtų sukėlę didesnės dalies žmonių pasipiktinimo? Todėl man nuo pat jų veiklos pradžios kyla įtarimas, kad jie tarnauja ne Lietuvai, o toms jėgoms, kurios siekia mūsų šalies susiskaldymo, nusilpninimo ir "maidano" Lietuvoje. O kurioms jėgoms to reikia, spręskite patys, gerbiami skaitytojai. Viliuosi, kad daug kam galų gale atsivers akys, kai atsidarys KGB archyvai. Jei išvis kada nors atsidarys.

3) Ši žinutė parašyta atsiliepiant į Kaimo turizmo asociacijos prezidentės Agnės Vaitkuvienės pasipiktinimą [2]. Verta paskaityti, nes ji puikiai atskleidė, kaip mūsų valdininkai šiuo įstatymu stengiasi "padėti" smulkiam ir vidutiniam verslui. Kaip mėgsta sakyti vienas mano draugas "lauk bėdos, jei išgirdai, kad valdžia ruošiasi kažkuom padėti verslui".

4) Rinkimuose balsuosiu tik už tą partiją, kuri imsis atšaukti šitos diletantiškos valdžios šitą ir kitus "pridergtus" idiotizmus. Jei anksčiau boikotuodavau rinkimus, manydamas, kad tai spektaklis "žvelk giliau", tai dabar jie savo pasiekė - tikrai eisiu balsuoti, jei tokia partija atsiras. Negalėsiu paeiti - atšliaušiu nagais ir dantimis kabindamasis į asfaltą!

Šaltiniai:

[1] https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.52605/quXYTajHWu

[2] https://www.facebook.com/algis.dziugys.1/posts/1628434787947719

2024-05-31

Ši žinutė FB: https://www.facebook.com/algis.dziugys.1/posts/1628434787947719

Kiti skaitiniai:

*) Urėdai gatvėse arba politinė deklaracija dėl šliaužiančios kontrrevoliucijos.

*) Įdomioji diletantologija ir valdančiųjų kaitos ciklai.


 

No comments:

Post a Comment