Sunday 11 June 2023

Energetikos ekspertai

Ponas Bynas sukritikavo elektromobilių naudojimą [1] ir kaip kritikos šaltinį nurodė Volvo ataskaitą, kad elektromobiliaus gamyboje pagaminama šiltnamio dujų 70 % daugiau nei gaminant benzininį auto. Taip pat Bynas atkreipė dėmesį į tai, kad ličio baterijų ekologiškumas labai jau abejotinas.

Toks įžūlus išpuolis prieš Žaliąjį kursą netruko sulaukti nuožmaus atkirčio iš energetikos ekspertų, aršiai palaikomų faktų tikrintojų ir "nepriklausomos" spaudos, įskaitant ir "The Washington Post". Viena žymiausių energetikos eksperčių, turinčių įtaką net energetikos politikai JAV Kongrese, klimato ir energijos politikos profesorė Leah Stokes iš Kalifornijos universiteto, svariai pareiškė, kad „Nuostabu, kai įžymusis 90-ųjų britų keistuolis, kuris nėra energetikos ekspertas, skleidžia klaidingą informaciją apie elektromobilius @guardian. Tai geriausia!”.

Tačiau jei nepatingėti ir pasitikrinti kas yra kas, tai pamatysime, kad juokdarys ponas Bynas yra elektrotechnikos magistras, o štai įtakingoji energetikos ekspertė tėra psichologijos bakalaurė ir vadybos magistrė [2]. Taip pat matyti ir jos darbo metodika: ji net nepasidomėjo kas yra Bynas šioje temoje, o jis šalia išsilavinimo elektrotechnikoje dar labai gerai nusimano automobiliuose.

Ar nieko neprimena? Jei dėl man nesuprantamų priežasčių, jums tai primena mūsų rėksmingus ir įžūlius, tačiau įtakingus diletantus, tai galite pasiguosti, kad tokia klounada yra ne tik Lietuvoje, bet ir net tokioje supervalstybėje kaip JAV. Nesiūlau pono Byno į energetikos ekspertus, tačiau į neviltį varo tai, kad klimato kaitos, energetikos ir visų kitų sričių politikose vis labiau įsivyrauja visiški diletantai, kuriems patarinėja tokio pačio lygio "ekspertai".

P.S. Turbūt jau laikas pradėti klausinėti pasaulio gelbėjimo nuo žmogaus įtakos klimato kaitai ekspertų:

Jei nustatote žmonijos išlikimo strategiją stabdant klimato kaitą, tai visų pirma atsakysite kur link keičiasi tas klimatas, nes žodis "kaita" pavadinime yra apie nieką. Jei dėl mūsų veiklos klimatas šyla, tai renkamės vienokią strategiją, tačiau jei klimatas šąla, tai tada kitokią strategiją, gal net priešingą pirmajai. 

Nors gal be reikalo naudoju tokius skambius žodžius, kaip "žmonijos išlikimas", nes kol kas visas tas žaliasis "gretinizmas/tunbergizmas" labiau panašus į gudriai slepiamą primityvų pasipelnymą, pasinaudojant žmonių baimėmis, nei į nuoširdų bandymą gelbėti žmoniją.

P.P.S. Priminsime, kad dabartinė "klimato kaita" prieš 50 metų buvo "klimato atšalimas", kuris praėjus 20 metų netikėtai patapo "klimato atšilimu", o dabar - "kaita".

[1] https://www.theepochtimes.com/mr-bean-actor-says-the-electric-car-honeymoon-is-over_5320369.html?utm_source=partner&utm_campaign=ZeroHedge&src_src=partner&src_cmp=ZeroHedge

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Leah_Stokes



Elektromobilių reklama 1910 metais:





2023-06-11

Kiti skaitiniai:

*) Įdomios naujienos apie gretinizmą

*) Jaunojo propagandisto bibliotekai: Karaliaučiaus tranzito sutartys

*) Valstybinė silpnaprotystė












No comments:

Post a Comment