Wednesday 13 March 2024

Ženklai-įspėjimai iš 2014 metų

Nesenas popiežiaus Pranciškaus pareiškimas dėl baltos vėliavos ir derybų bei reakcija į jį priminė tai, kas įvyko prieš 10 metų. 2014 metų sausio 26 Vatikane sekmadienio Angelų pamaldose buvo meldžiamasi už taiką Ukrainoje. Tuo metu Kijeve jau palaidojo pirmąsias EuroMaidano aukas.

Po maldos Popiežius Šv. Petro aikštėje susirinkusiai miniai pareiškė:

„Tikiuosi konstruktyvaus dialogo tarp valdžios ir pilietinės visuomenės ir kad – nesiimant smurtinių veiksmų – visų širdyse įsivyrautų taikos dvasia ir bendro gėrio ieškojimas“.

Kaip taikos simbolis iš balkono į Šv. Petro aikštę buvo paleisti du taikos balandžiai. Tačiau po kelių akimirkų du rėksmingi paukščiai žuvėdra ir juoda varna užpuolė balandžius ir smarkiai juos apipešiojo.

Šį įvykį kiekvienas išsiaiškino savaip ir čia pat pamiršo - maža kokie paukščiai Vatikane skraido ir maža kaip jie ten elgiasi ar buvo pramokyti elgtis. Po to sekę ir iki šiol tebesekantys įvykiai parodė, kad be reikalo. Galutinės prasmės šio perspėjimo ko gero mes dar nežinome, o naujus ženklus užgožia visada ir visur teisūs rėksmingieji.

Šaltiniai: 

[*] https://www.youtube.com/watch?v=T-Hgw0LFK88

[*] https://www.abc.net.au/news/2014-01-27/peace-doves-released-during-pope27s-prayer-attacked/5220114

[*] https://lt.wikipedia.org/wiki/Euromaidanas

[*] https://www.reuters.com/world/europe/pope-says-ukraine-should-have-courage-white-flag-negotiations-2024-03-09/






2024-03-14

No comments:

Post a Comment