Saturday 27 October 2018

Žvelk giliau: ir turtuoliai verkia - viskas, ką reikia žinoti apie sankcijas Rusijai


Vienas iš pagrindinių sankcijų Rusijai tikslų buvo sukelti Rusijos oligarchų nepasitenkinimą Putinu ir tuo pačiu paskatinti juos jį nuversti. O dar ir pasaulinė krizė jau beveik ant nosies. Keleri metai sankcijų jau praėjo, tai galima jau įvertinti, kaip sekasi tą tikslą įgyvendinti.




Tik vertinsime ne politologijos, teisingiau blablalogijos mokslo požiūriu, t.y. ne tai kas baladojama politikų ir žiniasklaidos, bet pagal tikrus darbus. Pavyzdžiui, pasidomėkime kaip tie maištingieji Rusijos turtuoliai nuskurdo per tas žiaurias sankcijas, ir iš to bandysime įvertinti, kaip jie  niršta ant Putino, ir paspėliosime, kada kils oligarchų maištas Rusijoje. Tarkim nemačiom spėju, kad sukilimas Rusijoje įvyks jei ne ryt, poryt, tai tikrai iki penktadienio, nes revoliucijos penktadieniais nevyksta. Na, žiūrim kaip pataikiau.

Kaip tik Bloomberg paskelbė, kaip pasikeitė viso pasaulio turtuolių turtai per praėjusius metus. Žiūrim ką turim:



Ajajai, koks netikėtumas, per tą laikotarpį nuskurdo viso pasaulio turtuoliai, išskyrus rusus, amerikonus ir britus. Koks netikėtas netikėtumas, kas galėjo pagalvoti! Vadinasi, nebus turtuolių maišto. Ajajai, ajajai. Einu slėpt savo pranašo gėdą po lapais.

Beje, jau rašiau neseniai, kad nors "jau kelintus metus sankcijos Rusijai paskelbtos, tačiau Vakarų demokratijų šalių eksportas į Rusiją išaugo 18% palyginus su laikotarpiu prieš sankcijas" (https://algis-dziugys.blogspot.com/2018/04/reklama-ir-tikrove.html). Teisybę sakė klasikai:


Laukiu nesulaukiu naujų sankcijų, šio spektaklio režisieriai dar daug įdomybių mums parodys.

P.S. Pateiktoje lentelėje nėra Lietuvos. Bet žinant kaip mūsų turtuolių turtai augo pereitais metais (http://www.delfi.lt/verslas/verslas/30-lietuvos-turtingiausiuju-kas-jie.d?id=71958532), tai kyla įtarimas, kad ir šiais metais mūsų oligarchai neskurdo, kaip kokie nors prancūzai, šveicarai ar visokie kiniečiai. 

P.S.2. Taip pat įdomus ir netikėtas sutapimas, kad rusai praturtėjo beveik tiek pat procentų, kiek amerikonai ir britai sudėjus kartu. Matyt gerą versliuką kartu užkulisiuose suka, o tuo pačiu ir mums protą :-)

Tolimesni skaitiniai:

*) Ukraina 2: https://algis-dziugys.blogspot.com/2018/12/duju-geopolitika.html

*) Ukraina 1: https://algis-dziugys.blogspot.com/2016/11/ukraina.html

 

No comments:

Post a Comment