Wednesday 5 October 2022

Kaip Elon'as Musk'as tapo Maskoliu

Dabar sklando daugybė versijų dėl ko buvo susprogdinti NordStream dujotiekiai ir kam tai naudinga.  Tarp jų ir tokios, kad tai naudinga rusams, kad išvengtų baudų už nutrauktą dujų tiekimą. Versija mažai pagrįsta, nes rusai turi gana patikimą oficialų pasiteisinimą dėl nesuremontuotų NordStrem1 turbinų, be to sunku paaiškinti kodėl tuo pačiu buvo apsprogdintas ir NordStream2, už kurį tikrai jokių baudų mokėti nereikėtų. Todėl siūlau kitą galimą versiją, paaiškinančią kodėl NordStream dujotiekių sprogdinimas gali būti naudingas rusams. Ji irgi sunkiai tikėtina, bet kol kas nematau fundamentalių priežasčių uždraudžiančių ją.

Viena pagrindinių ukrainiečių dabartinės karo sėkmės priežasčių yra gera žvalgyba, kuri be viso kito remiasi vakariečių kariniais, civiliniais ir komerciniais žvalgybos bei ryšio palydovais, tame tarpe ir Elon'o Musk'o Starlink palydovų tinklu. Pavyzdžiui rusų karių atsiliepimai apie tai per pastaruosius tris mėnesius [1] (nesuprantantys rusiškai gali išsiversti su Google Translator):

==========================
1. Мое подразделение с начала войны используют в качестве пожарной команды. Мотаемся по всему фронту этой войны. Поэтому есть представление о картине в целом. А не только на отдельных участках.

3. Связь и разведка у укропов западные. Превосходят нас качественно.
Разведка: американские спутники радиолокационной разведки. Делают радиолокационные изображения любого нашего участка с периодом около 1 раза в час. В любую погоду днем и ночью  отличают танк от БМП, БТР от микроавтобуса, микроавтобус от легковой машины. Массети абсолютно бесполезны.

4. Связь у них до ротного уровня, включительно, развернута на базе Старлинка. Приемный терминал старлинка - плоская коробка размерами с коробку для пиццы. Обеспечивает в каждую роту добротный, неубиваемый и неперехватываемый военный интернет.

5.  Наземные радиолокационные станции КББ (контрбатарейной борьбы) засекают наши летящие снаряды и мины. Сразу же, по траектории вычисляют координаты  точки выстрела. Через 30-50 с после первого нашего выстрела по нашей арте летит ответка.

---------------

Секрет устойчивости укро ПВО прост. Умение думать головой + отличная сеть связи ( Старлинк + волокно) 

1. Берется куча разнокалиберных РЛС. От неплохих РЛС ПВО украинской разработки до Фуруны купленной в яхтенном магазине. 

2. Пишется единый интерфейс обмена данными целеуказания. Т. е к каждой Фуруне прикладывается маленькая и дешевая коробочка с копеечным одноплатным контроллером. Он переводит формат целей,  с Фуруновского стандарта на некий единый стандарт. 

3. Весь этот зоопарк РЛС соединяется с помощью Старлинка и волокна в единую децентрализованную сеть.  Которая в реалтайме управляет средствами поражения всех типов.

==========================

Norint sutrukdyti ukrainiečiams naudotis tais palydovais, rusams reikia oficialaus precedento juos numušti ar kitaip pažeisti, t.y. gadinti trečiųjų šalių civilinę infrastruktūrą. Karinės liesti jie negali, nes tai sukels NATO atsaką, o štai civilinės infrastruktūros naikinimui užtektų preteksto ir pasaulis vėl tai prarytų ne per daug murmėdamas.

Todėl NordStream'o sprogdinimas jau gali būti toks precedentas ir pasiteisinimas prieš pasaulį: Jūs (Vakarai) pažeidėte mūsų civilinę infrastruktūrą (dujotiekius), tai mes (rusai) dabar turime teisę pažeisti jūsų, t.y. pradėsime numušinėti civilinius ir komercinius žvalgybos bei ryšio palydovus. Tiesą pasakius, rusams net nebūtina patiems tiesiogiai sprogdinti NordStream dujotiekius, jiems užtektų pasinaudoti provokatoriais ar iniacityviais idiotais iš šalies, taip patiems už jų pasislepiant ir apkaltinant kurią nors Vakarų šalį ar organizaciją. Rusijos slaptosios tarnybos dar nuo caro laikų garsėjo kaip geriausi provokacijų meistrai.

Jei tai teisybė, tai tikėtina, kad Vakarai jau pradėjo ruoštis tokiai įvykių eigai. Gal todėl Elon'as Musk'as taip netikėtai sunerimo ir pradėjo siūlyti tokį netikėtą taikos planą. O štai Kijevo atsakymas buvo nebuvo netikėtas ir Musk'as tapo Musk'oliu arba lietuviškai Ilonu Maskoliu ;-)



Ir tai nepaisant to, kad Musk'as paskyrė 80 mln dolerių Starlink'o priderinimui prie Ukrainos kariumenės poreikių [https://www.pcmag.com/news/elon-musk-spacex-has-spent-80m-to-support-ukraine-with-starlink]

Štai tokia dar viena mažai tikėtina versija į krūvą dar mažiau tikėtinų versijų. Bet kiekviena versija turi teisę būti tikrinama, kol tolimesni įvykiai neatskleidžia tiesos.

P.S. Musk'o Starlink'ų žemėlapis realiam laike: https://satellitemap.space/

[1] Citatos paimtos iš rusų analitinio-propagandinio resurso https://aftershock.news/?q=node/1162075 , Perspėjimas: jautriems ir lenvai pasiduodantiems rusų propogandai verčiau šio resurso neskaityti ;-)

2022-10-04

Tolimesni skaitiniai:

*) Jaunojo propagandisto bibliotekai: Karaliaučiaus tranzito sutartys: https://algis-dziugys.blogspot.com/2022/07/jaunojo-propagandisto-biblioteka.html

*) Kovinio jaunojo propagandisto mokyklėlė: Tegu tik pergalės telydi mūsų valdžios darbus! https://algis-dziugys.blogspot.com/2022/07/kovinio-jaunojo-propagandisto-mokyklele.html

*) Jaunojo propagandisto bibliotekai: Džordžo Fridmano prognozės. https://algis-dziugys.blogspot.com/2022/06/jaunojo-propagandisto-bibliotekai.html

*) Karas karu, o dujos laiku. Šizofreniškas karas: https://algis-dziugys.blogspot.com/2022/03/karas-karu-o-dujos-laiku.html

*) Žvelk giliau: Ukraina - už jūsų ir mūsų grėblius (papildyta), https://algis-dziugys.blogspot.com/2019/04/ukraina-uz-jusu-ir-musu-greblius.html

*) Kas su kuo kariauja Lietuvoje? https://algis-dziugys.blogspot.com/2022/08/kas-su-kuo-kariauja-lietuvoje.html

*) Pagrindinis manifestas: Idėja Lietuvai: Kaip padidinti gimstamumą Lietuvoje ir sumažinti emigraciją (2). https://algis-dziugys.blogspot.com/2017/03/idejos-lietuvai-kaip-padidinti.html


No comments:

Post a Comment