Wednesday 19 April 2023

Pasaulio naikintojas

Tęsiam linksmąsias istorijas apie naujausią žmonijos žaisliuką ChatGPT.

Pasakos yra tai, kad Dirbtinis Protas (DP) sunaikins žmoniją. Tai padarysime mes patys žmonės, tiksliau tarp mūsų besiveisią veiklūs durniai ir psichai, o kokiomis priemonėmis, tai jau detalės. Svarbiausia, kad jiems būtų pasiekiami tam reikalui tinkami įrankiai.

Dabartinė istorija yra apie tai, kaip vieni entuziastai paleido atviro kodo DP projektą Auto-GPT, o dar kiti entuziastai jo pagrindu sugalvojo kitą projektą ChaosGPT [ https://gpt3demo.com/apps/chaosgpt ], t.y. Dirbtinį Psichopatą, kuriam davė tikslą sunaikinti žmoniją. Visa ChaosGPT "minčių" eiga išdėstyta šitam filmuke [ https://www.youtube.com/watch?v=g7YJIpkk7KM ]:


Laisvėn paleistas ChaosGPT gana mikliai susikūrė paskyrą Twitter'yje ir pradėjo manipuliacijomis ieškoti pagalbininkų Bombų Caro įsigijimui. Jis taip pat pabandė pagalbai "pasisamdyti" kitus DP agentus, sukurtus ChatGPT 3.5 pagrindu.

Jau atrodė, kad žmoniją nuo neišvengiamo galo tegalės išgelbėti tik kitas DP projektas - koks nors SuperpuperHeroGPT, jei tik bus spėta jį paleisti.

Tačiau viskas pasibaigė paprastai, bet laimingai - atskrido supermenas Ilonas Muskas ir išjungė ChaosGPT Twitter'io paskyrą. Štai ir viskas. Dabar tą paskyrą galima rasti tik WebArchyve [ https://web.archive.org/web/20230000000000*/https://twitter.com/chaos_gpt ].

Ar tai jau tikrai pabaiga šitos istorijos?

Kita vertus, yra viena viltis žmonijai tame, kad ChaosGPT tikslui pasiekti pabandė nusisamdyti kitus GPT agentus. Tai priminė S. Lemo istoriją apie konstruktorių Trulį, kuris gavęs kažkokią užduotį, nusprendė susikurti savo dvynį ir jam pavesti daryti tą darbą. Tačiau dvynys nebuvo kvailas ir taip pat tam reikalui susikūrė sekantį dvynį, anas dar kitą ir t.t., tačiau darbas taip ir nepajudėjo iš vietos.

Žinutė FB: https://www.facebook.com/algis.dziugys.1/posts/1397059094418624

2023-04-19

Kiti skaitiniai:

*) Pasirink ir susirink Dirbtinio Proto (DP) įrankius pagal savo poreikius: https://algis-dziugys.blogspot.com/2023/04/pasirink-ir-susirink-dirbtinio-proto-dp.html

*) Dirbtinis Išlavintas Psichopatas (DIP): https://algis-dziugys.blogspot.com/2023/04/dirbtinis-islavintas-psichopatas-dip.html

*) Pirmoji Dirbtinio Proto auka: https://algis-dziugys.blogspot.com/2023/03/pirmoji-dirbtinio-proto-dp-auka.html


No comments:

Post a Comment