Friday 4 October 2024

Trumpo planai dėl karo Ukrainoje

Vis dar nepavyksta iš Trumpo iškamantinėti koks jo tikras veiksmų planas dėl Ukrainos karo ir mažai tikėtina, kad tai pavyks iki rinkimų. Ir apskritai abejotina, kad Trumpas sugebėtų nuosekliai išdėstyti savo programą ką ir kaip jis darysiąs jei taps prezidentu, nes jis gal net nežino savo programos detalių. O jei ir žinotų, tai vis tiek negalėtų atskleisti jos iki rinkimų, nes tada garantuotai pralaimėtų, kadangi priešrinkiminio vajaus tikslas yra apgauti rinkėjus gražiais pažadais, o ne pranešti kas jų laukia tikrovėje.

Tačiau kai rinkimai jau ant nosies, o paramos pergalei pasiekti trūksta, tai Trumpas ir jo komanda privalo nors kažką atskleisti savo rėmėjams ir pasaulio galingiesiems, kad galėtų pasitikrinti jų reakcijas ir jei kas, tai programą pataisyti. Tam reikalui Trumpas įgaliojo buvusį priešininką, o dabar aktyvų šalininką – milijardierių Viveką Ramasvamį. Tai tik mano asmeninė nuomonė, tačiau dar šį pavasarį buvo užsiminta, kad jis gali tapti svarbiu būsimosios Trumpo vyriausybės nariu ir Trumpo reikalavimu Ramasvamis nuolat dalyvauja kampanijos renginiuose ir lėšų rinkimo renginiuose. Todėl labai tikėtina, kad Ramasvamis prisideda ir Trumpo programos sustatymo.

Taigi, su Trumpo planu dėl Ukrainos galima susipažinti Viveko Ramasvamio pokalbyje su Leksu Fridmanu nuo 1:57:29: https://www.youtube.com/watch?v=Q8Qk_3a3lUw&t=7049s. Daugeliui mūsiškių tai nepatiks, o ypač mūsų politikams. Tačiau ką jau bepadarysi, politika yra galimybių menas.

Apie kitas plano dalis (Kinija, pasiruošimas karui, ...) galima sužinoti kituose pokalbio skyreliuose. Jei kas nesupranta angliškai, tai galite pasileisti subtitrus arba pasiieškoti vertimų Jūtubėje.



2024-10-04

Kiti skaitiniai:

*) Kodėl Putinas negriauna tiltų per Dnieprą?

*) Maidano dešimtmetis - pasėjęs vėją, viesulą pjausi.

*) Propagandos pradžiamokslis: priešo demonizavimo šalutinis poveikis.

*) Įdomioji diletantologija ir valdančiųjų kaitos ciklai.



No comments:

Post a Comment